Drie winterjassen voor verschillende functies vakantie

Is het tijd om een winterjas te kopen? Dan heb je waarschijnlijk al een goed idee waarvoor je deze wilt gebruiken. Winterjassen zijn er in een grote verscheidenheid aan modellen en functionaliteiten en het is dan ook verstandig dat je de juiste jas koopt voor de gelegenheid. Hier geven we je alvast drie ideeën die je kunnen helpen bij je zoektocht naar de perfecte winterjas.

Een jas voor op vakantie

Ga je deze winter weg, dan heb je een jas nodig die lichtgewicht is, die klein op te vouwen is en die warm is. Overweeg in dit geval een donzen jas te nemen. Dons is erg warm en bedoeld om vogels en hun eieren op temperatuur te houden. Donzen jassen zijn vaak iets duurder dan synthetische jassen en ze zijn ook minder goed bestand tegen vocht. Als dit voor jou geen probleem is, dan kun je van je donzen jas ook na je vakantie ook nog veel jaren plezier hebben.

Een waterdichte jas

Wil je een winterjas die volledig waterdicht is, dan kun je beter een jas van een synthetisch materiaal aanschaffen. Deze laten geen water door en zijn heerlijk warm. Synthetische jassen kunnen wel wat omvangrijker zijn en ze zijn vaak ook zwaarder. Een ander punt waarmee je moet oppassen is hoe goed de jas ademt. Zoek daarom naar oplossingen die zijn aangebracht, zoals ademgaten en ventilatiegaas. Een kwalitatieve synthetische jas kost wat meer, maar je zal er aanzienlijk minder in zweten. Vraag hier eventueel advies over aan bij een medewerker in de winkel.

Een jas die niet uit de mode raakt

Als er één jas is die al tientallen jaren in de winkels ligt dan is het de parka. Deze jassen zijn al sinds de jaren ’60 erg populair onder de jeugd en dit lijkt niet te gaan veranderen. Een parka herken je aan de lange lengte, het wijde model (voor vrouwen zijn ook getailleerde modellen te krijgen) en een capuchon met bontkraag. Van origine waren dit legerjassen dus als je trouw wilt blijven aan het model dan kies je voor legergroen. Er zijn echter zo veel verschillende parka jassen dat je ongetwijfeld een kleur en model kunt vinden dat je de komende jaren niet zal vervelen.

Verschillende winterjassen voor dames en heren vind je op:

Leave Comment