Winterberg Informatie

Winterberg Informatie: Informatie over wat is er te doen in Winterberg? Meer dan voldoende, in alle seizoenen! Informatie Winterberg
Een gezellige omgeving, gelegen in het Hochsauerland, op zo’n 500-800m hoogte (de hoogste berg is de Kahler Asten). De omgeving is in alle jaargetijden aantrekkelijk en biedt veel mogelijkheden voor een leuke en afwisselende vakantie. Een deel van het centrum van het stadje is autovrij.  Houdt u van lekker winkelen? Ook shoppen is goed mogelijk in Winterberg. Op het gebied van restaurants is ook genoeg keuze, naast de overbekende Schnitzelrestaurants zijn er ook Pizza-, Pasta- en Griekse restaurants te vinden. Apres-ski en stappen? Uiteraard allemaal mogelijk! Bij Tiffany’s en Uppi is het altijd feest (beiden aan de centrale straat Am Waltenberg gelegen)! Ook naast der Brabander ligt een leuke apres-skitent (Treffpunkt).

Overnachten in Winterberg


Zoek een kamer in een van de gezellige hotels en pensions in Winterberg. Lekker overnachten na een dagje wandelen, skien of mountain biken. Kijk voor het aanbod in:

  • Hotels Winterberg
  • Hotels willingen
  • Alle hotels in het Sauerland

Winkelen in Winterberg

Openingstijden winkels WinterbergWinterberg heeft veel gezellige winkels, met ook de bekende merken zoals EDC, Esprit en S’Oliver. De meeste winkels zijn geopend van maandag tm vrijdag van 09:00uur tot 17:30uur. Op zaterdag sluiten de winkels veelal iets eerder (rond 4 uur), en op zondag zijn de winkels vaak open tot een uur of 2 ‘s-middags. De supermarkten (Aldi, Lidl, Edeka) zijn veelal open tot 8 uur ‘s avonds.

 

De Springschans

St Georg springschans op de HerrlohpisteMen kan wel zeggen: Hét symbool van Winterberg: de springschans “St Georg”. Deze springschans, gebouwd op de Herrloh-piste in 1959, is gelegen op een hoogte van 733. De schans zelf heeft een hoogte van 22meter, en de spanwijdte bedraagd 43meter. Voor het bedrag van 1Euro is het mogelijk om boven te kijken. Geniet dus wederom van een prachtig uitzicht!

Gezellige Duitse markten

Het is op zaterdagochtend martk in het centrum (Marktplatz) tussen 08:00uur en 12:00uur. Verder zijn er nog markten in Arnsberg (donderdag en zaterdag), Olsberg (vrijdagmorgen), Dillenbirg (woensdag- en zaterdagochtend) en Berleburg (woensdagmiddag).

Pinautomaten in Winterberg

Het is in Duitsland mogelijk om geld op te nemen (pinnen) met uw Nederlandse bankpas, mits deze is voorzien van een Maestro-logo. Aan de grote straat, Am Waltenberg, bevindt zich de Sparkasse-bank. Deze is geopend van 09:00uur tot 17:30uur. Buiten de openingstijden kunt u binnen in het voorportaal van de bank gebruik maken van de pinautomaat (u kunt de deur even openen door uw pinpas door de lezer heen te halen).

Uitstapjes vanuit Winterberg

Maar: Ook het iets verder gelegen Warstein (rondleiding door de bierbrouwerij), Medebach (historie) en Willingen (leuke skilift op de Ettelsberg) zijn zéker de moeite waard. Doe leuke ideeën op onze speciale Uitstapjes-pagina, er is meer dan voldoende te beleven in het Sauerland! We hebben de uitstapjes onderverdeeld in een aantal categorien:

   • Leuke dorpjes en stadjes in de omgeving
   • Wildparken en nationale parken
   • Stuwmeren
   • Attractieparken en speeltuinen

Hoogste berg in het Sauerland: Kahler Asten

Het hoogste punt in de omgeving is de Kahler Asten. Vanuit hier heeft u op een heldere en mooie dag prachtige vergezichten over het Sauerland. Per jaar kan de Kahler Asten rekenen op zo’n 1 miljoen bezoekers, dus een topattractie! Maar, u kunt nog hoger! Boven op de Kahler Asten is een uitkijktoren, de Astenturm. Eenmaal aangekomen op deze 23m hoge toren heeft u nog mooier uitzicht! De Astenturm zelf herinnert aan het in 843 gesloten verdrag van Verdun. In de 19e eeuw was men heel fier op de 1000-jarige autonomie van Duitsland. Het was reeds gepland in 1824, maar pas op 22 juni 1884 werd de eerste steen gelegd. In 1926 volgde de inrichting van een weerstation.

Wat is er nog meer te doen?

Voor een totaaloverzicht aan activiteiten kijkt u op onze Activiteiten-pagina. Deze pagina wordt volop bijgewerkt met leuke activiteiten. Er is dus volop te zien en te beleven!