Dorpje Willingen Een lang weekendje skiën? Dan loont het de moeite om eens te kijken naar het Sauerland. Naast Winterberg biedt ook Willingen een goed aanbod aan wintersport activiteiten. Verwacht ook in Willingen geen Alpine condities zoals in Oostenrijk maar zie je weekendje wintersporten als een heerlijk tussendoortje om even lekker in de “mood” te komen.

Willingen is in vergelijking met Winterberg niet zo groot, en daardoor doet het een stuk rustiger aan. Het gezellige centrum van Willingen heeft een leuk aanbod aan winkels en cafés.  De berg waarop het allemaal gebeurt in Willingen is de Ettelsberg. De nieuwe cabine lift brengt je snel en comfortabel naar de top.

Willingen Centrum

Het centrum van Willingen ligt gecentreerd rond de hoofdstraat, de Brilonerstrasse. De gezellige drukte, hartelijke gastvrijheid, knusse cafés en mooie winkels geven Willingen een magische aantrekkingskracht. De keuze aan restaurants is onovertroffen om over het uitgaansleven maar niet te spreken. Met de hoogste kroegdichtheid van heel Duitsland kunt u onvermoeibaar feesten in de talloze bars en disco’s tot in de vroege uurtjes.

De grote variatie aan attracties in Willingen is uniek! Je vindt er een subtropisch zwembad,  indoor ijsbaan, wildpark, bezoekersmijn (Grube Christine), de hoogste skispringschans ter wereld, bioscoop, midgetgolfbaan, spannende kartbaan, klimhal, de 59 meter hoge Hochheideturm uitzichttoren, bowlingcenter, tennisbaan, glasblazerij met prachtige giftshop, mountainbikepark, bierbrouwerij, melkmuseum, curioseum en huifkartochten door de schitterende natuur. Bekijk hiervoor onze pagina’smet uitstapjes en activiteiten.

Skigebied

Het skigebied van Willingen is niet zo groot, in totaal vindt je er 15 afdalingen, ontsloten door één cabine lift en 13 sleepliften.  Toch herbergt het gebied één de langste afdalingen in Sauerland.

Langlaufen is natuurlijk ook mogelijk, in totaal is er voor 90 km aan gespoorde loipes genoeg keuze om een weekendje te langlaufen.

Geen zin in al dat wintersportgeweld? Geen probleem in en rondom willingen wordt 30 km aan wandelroute vrijgehouden van sneeuw, dus ook voor wandelaars genoeg uitdaging.

Accommodatie

Willingen heeft een rijk aanbod aan accommodatie, of u nu met uw camper of caravan komt of liever kiest voor de luxe van een vier sterren hotel. Of kiest u voor een gezellig familie pension. De keuze is groot. Boek in de weekenden wel op tijd. Willingen is mede door de korte reistijd erg populair als weekend bestemming voor veel Nederlanders.

Ski’s huren?

Geen eigen ski of snowboard uitrusting? Of geen zin om je eigen spullen mee te nemen? Bij het dalstation van de skilift zijn verschillende skiverhuurcentra. Huren kan hier erg voordelig. In de drukke periodes loont het de moeite om te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Tourist-Information Willingen:
Waldeckerstraße 12
Tel: 0049 5632 401133
Fax: 0049 5632 401150
e-mail: info@willingen.de
www: Willingen.de

Skiën

hoogte: 600-838 meter
Pistes: 7 km blauw, 9 km rood
skipas: 1 dag volw: € 18 kind: € 13